Pracownia Badania Związków Lotnych i Aktywnych Sensorycznie

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

mgr inż.

Pokój: 318
Telefon: 004861-8486059
e-mail: dominikaolszak(at)interia.pl

Stanowisko: doktorantka w ramach doktoratu wdrożeniowego

Wykształcenie:

2015 – mgr inż. Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
2016 – studia podyplomowe: Dietetyka i Planowanie Żywienia, UP w Poznaniu
2017 – studia doktoranckie: Technologia Żywności i Żywienia
od 2016 – Firma Lantmännen Unibake w Poznaniu – stanowisko – Technolog

Zainteresowania naukowe:

Tytuł doktoratu: Możliwości wykorzystania nowego szczepu pleśni Galactomyces geotrichum do wzbogacenia aromatu pieczywa pumpernikiel wytwarzanego technologią tradycyjną oraz z surowców o obniżonej zawartości glutenu.

Staże/szkolenia:

21-22.11.2017 Kurs ‘Enzymes for the Baking Industry’ w Danii
06.04.2017 Warsztaty – ‘Globalne trendy, optymalizacja procesu i dobór innowacyjnych składników do wymagających produktów’ w siedzibie firmy Griston Technology w Poznaniu
15.03.2017 Szkolenie – WYMAGANIA SYSTEMU HACCP (wg Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969)
18-19.10.2016 Szkolenie – JESIENNA SZKOŁA – Wprowadzenie do Prawa Żywnościowego
14 i 17.10.2016 Szkolenie – AUDITOR WEWNĘTRZNY STANDARDU: BRC Globalna Norma Bezpieczeństwa Żywności wydanie sió. Metody i techniki wykonywania audytów wewnętrznych
14.09.-19.10.2015 Firma GLUTENEX w Sadach – staż
02-03.2015 MV Sp. z o.o. – pakowanie – kontrola jakości win

Prowadzone zajęcia dydaktyczne:

Chemia żywności – ćwiczenia